Çarşı ve Mahalle Bekçileri göreve başladı

Geçtiğimiz aylarda ilana çıkılan bekçi alımıyla alakalı olarak eğitimler tamamlanıyor. Çarşı ve mahalle bekçileri göreve başlatılıyorlar. Kütahya' da eğitimleri tamamlanan 100 çarşı ve mahalle bekçisinden 73 ü göreve başladı. 20 devriye ile Kütahya' nın gece güvenliğini sağlayacak olan Çarşı ve Mahalle Bekçileri, aldıkları görevden ötürü mutlu ve gururlu olduklarını söylediler. Şehirlerinin güvenliğinin sağlanmasında rol alacak bekçiler, vatandaşların rahat bir uyku uyuması için devriyelerini yapacak, olası tehlike ve suçları önleyecekler.

Bekçiler mutlu, yeni alımlar yolda

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan 10 bin kişilik kadro ihdasının ardından; çarşı ve mahalle bekçisi alımlarında kadronun 8 bin kişilik olduğu aktarılmıştı. Bakan Soylu tarafından yapılan açıklamada, bekçi alımları için büyükşehirlere torpilli olmak üzere toplamda 8 bin bekçi alımı yapılacağı ifade edilmişti. Bu alımlarda İstanbul' a 1000, Ankara' ya 500 çarşı ve mahalle bekçisi alımı yapılacak. Bu şehirler dışında Yozgat' a da bekçi alımı kesinlik kazandı ancak sayısı bilinmiyor.

Bekçi alım ilanları yakında yayımlanacak

8 bin bekçi alımıyla alakalı ilanın Mart ayının ilk haftasında yayımlanmasının beklendiğine daha önceki haberlerimizde değinmiştik. Muhtemelen Pazartesi veya Salı günü itibariyle bu ilanların yayımlanacağını düşünmekteyiz. Elbette kesin bir açıklama yok ancak sürecin analizi noktasında bu tarih üzerinde genel kanı alımların duyurulacağı yönündedir. Duyuru yapıldığında bekçi alımlarından ilk siz haberdar olmak isterseniz İŞİN OLSA mobil uygulamalarımızı indirebilirsiniz.

İOS> TIKLAYINIZ

ANDROİD> TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim