Sağlık Bakanı tarafından az önce yayımlanan duyuru yürekleri yaktı. Tüm dünyayı sarmış ve avrupayı etkisi altına almış olan Korona Virüsü ülkemize uğramadan geçmedi. Türkiyede Korona Virüsü olan vatandaş sayısı 5 iken gece yarısı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan duyuruya göre toplam korona virüsü vakası 6 oldu.

FAHREETİN KOCA AÇIKLAMASI:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca gece yarısı yaptığı duyuruda " UMREDEN YENİ DÖNDÜYSENİZ 14 Gün Kuralına uymanızı ısrarla istiyoruz. Son bir hafta içinde dönen bir yurttaşımızın testi MAALESEF POZİTİF çıktı. Yeni vakalardan endişeliyiz. Lütfen ziyaretçi kabul etmeyin. Sağlık taramasından geçmiş olmak sıfır risk anlamına gelmez." dedi.

YENİ VAKALAR ÇIKACAK MI?

Bakanlığın her zaman yaptığı açıklamalara bakacak olursak malesefki Türkiyede toplamda Korona Virüsü sayısı artacak. Türk halkı olarak Avrupa ve diğer ülkelere göre daha temiz bir kişiliğimiz ve gelenek göreneklerimize göre temizliği kendimize ilke etmemiz nedeni ile bu sayı acrupa kadar olmasa da yinede toplam vakka sayısı artacağı yönündedir.

BAKANLIK 14 GÜN KURALINA UYULMASINI TALEP EDİYOR!

Sağlık Bakanlığı her yaptığı açıklamada adayların 14 gün kuralına uymasını istiyor. Az önce yapılan duyuruada da yine 14 gün kuralını vurgulayan Fahrettin Koca özellikle yurtdışından gelen vatanşların 14 gün evlerinden çıkmaması gerektiğini bildiriyor.

14 GÜN KURALI NEDİR?

Editör: TE Bilisim