Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de sigara ile mücadelede çeşitli uygulamalar ve kampanyalar yürütülmekte olup yürütülen bu kampanyalardan en ilginci Gaziantep Belediye’si tarafından gerçekleştirildi. Gaziantep’teki Şahinbey Belediyesi, Dünya Sigarayı Bırakma günü sebebi ile sigarayı bırakan personeline 250 TL teşvik primi ödedi. İlgili haberin detayları ise şu şekilde.

250 TL Teşvik Primi Ödendi

Yeni Akit’in haberine göre Gaziantep Şahinbey Belediyesi, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü'nde "Sigarayı Bırak Maaşına 250 TL Teşvik Primi Eklet" projesi kapsamında sigarayı bırakmış olan çalışanlarına 250 TL teşvik primi dağıttı. Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, böylelikle çalışanlarının hem sağlığını hem de cebini düşündüklerini ifade etti. Sigaraya bağlı hastalıklardan birçok kişinin öldüğünü ifade eden Tahmazoğlu ayrıca sigara içmeyen ve sigarayı bırakan çalışanlarına 250 TL teşvik primi vereceklerini aktardı.

Amaç Millete Hizmet

Tahmazoğlu, sigaranın bırakılmasına yönelik tüm çalışmaları desteklediğini belirterek, "Bugün, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü. Bugün de sigarayı bırakan ve sigara içmeyen tüm vatandaşlarımızı yürekten kutluyorum. Vatandaşlarımızın sigarayı bırakması, daha sağlıklı bir yaşam sürmesi için Cumhurbaşkanımızın teşvikleri ve devletimizin kanunlarda yapmış olduğu düzenlemeleri yürekten destekliyorum. Şahinbey Belediyesi olarak sigara içmeyen veya sigarayı bırakan personellerimize her ay 250 TL performans primi ödemeye başladık. Amacımız milletimize hizmet yolunda personellerimizin daha verimli çalışması" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Editör: TE Bilisim