Ülkemizde her sene Adalet Bakanlığı infaz koruma memuru ya da eski ismi ile gardiyan pozisyonu için ciddi atama gerçekleştirmekte olup bu sene de alım için bakan müjdeyi verdi ve pek çok aday şimdiden alım ilanında hangi şart aranacak, kimler başvuru yapabilir sorularının yanıtlarını merak ile beklemeye başladı. Peki gardiyan nasıl olunur, infaz koruma memuru olmak için hangi şartları taşımak gerekiyor. İKM olmanın şartları nelerdir?

İKM Olma Şartları Nelerdir?

Adalet Bakanlığı bünyesinde infaz koruma memuru olabilmek için adayların hangi şartları sağlaması gerekiyor. Buna göre Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş ve en az 70 ile üzerinde puan almış olmak, 30 yaşını doldurmamış olmak, sicili ikm olmaya müsait olmak, güvenlik soruşturması uygun olmak, erkek adaylar için 170 cm ve üzeri kadın adaylar için ise 160 cm ve üzerinde boya sahip olmak, en az ortaöğretim mezunu olmak şartları aranmaktadır.

Yeni şartlar yukarıda belirtildiği gibi olmuş olup infaz koruma memuru İKM olmak isteyen adayların bu şartlara uyması ve ilan yayımlandığında müracaatlarını gerçekleştirmesi gerekmektedir. Alımlar KPSS puan üstünlüğüne göre yapıldığı için 70 puandan ne kadar yüksek alırsa adayların gardiyan olabilme şansı o kadar yükselmektedir. Buna göre 85 ile üzerinde puan almak infaz koruma memuru olmak için kısmen yeterli bir puan olarak görülmektedir. Gardiyan alımlarından haberdar olmak için lütfen sayfamızı takip ediniz.

Editör: TE Bilisim