Geçen sezon oynanan Galatasaray-Kızılyıldız basketbol maçı öncesinde çıkan olaylarda hayatını kaybeden Sırp taraftar Marko İvkovic'in öldürülmesi ile ilgili görülen davada karar açıklandı. Mahkeme 1 kişi için 25 yıl hapis cezası, 6 şüpheli ise beraat etti.

Duruşmada söz alan müşteki Bojana Jankelic'in Avukatı Rufayi Taştan, sanıklar hakkında haksız tahrik hükmünün uygulanmamasını istedi. Sanık avukatları, müvekkillerinin suçsuz olduğunu belirterek beraatlerini istediler.


BİR SANIK 25 YIL CEZA ALDI 6 SANIK BERAAT ETTİ

Ardından mahkeme karar vermek için duruşmaya ara verdi. Aradan sonra tarafları duruşma salonuna alan mahkeme, kararını sanıkların yüzüne okudu. Mahkeme, tutuklu sanık Kadri Aktaş'ı önce "Kasten adam öldürme" suçundan müebbet, "İyi halden" de bu cezayı 25 yıla indirdi. Mahkeme, "Kasten adam öldürme" suçundan tutuksuz yargılanan sanıklar Yusuf Velioğlu, Volkan Sarı, Serhan Yücel Aydoğmuş, Gökhan Yıldız, Çağatay Hız, Atakan Bodan'ın ise beraatlerine karar verdi.

Kardeşi Marko İvkoviç'in öldürülmesi sonrası Bakırköy Adalet Sarayı'nda görülen tüm duruşmalara müşteki sıfatı ile katılan ablası Bojana Jankelic, karar sonrası basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı. Sanığa verilen cezanın yeterli olmadığını belirten Jankelic, "Sadece duygularımla hareket etmiyorum, istediğim müebbet. Yanında suç iştirakinde bulunanlara da gereken cezanın verilmesini temenni ederdim. Beklentim müebbetti. Bundan sonraki aşama için avukatlarım karar verecek. Genç bir kişinin, genç bir insanın, kardeşimin, 25 yaşındaki bir kişinin hayatı, yaşam hakkı elinden alındı" dedi. Jankelic, "Bir daha Türkiye'ye gelmeyi düşünüyor musunuz?" sorusunu ise "Asla" diye yanıtladı.

Avukat Rufayi Taştan ise karardan çok memnun kalmadığını belirterek, "Öncelikle müebbet cezasından indirim beklemiyorduk. Diğer sanıklar hakkında cezalandırılmayı bekliyorduk, o yönüyle biraz hayal kırıklığı yaşadığımızı söyleyebiliriz. Temyize gideceğiz. Ülkemizde böyle bir olayın yaşanması çok büyük talihsizlik, uluslararası camiada rezil olmuş durumdayız. Bugün Avrupa spor müsabakalarında şaibeli ülke haline geldik. Daha önce İngiliz taraftar olayında da ülkemizde böyle bir hadise yaşanmıştı. Dolayısı ile uluslararası imaj noktasında ciddi darbe almış bulunmaktayız. Tabii ailenin beklentisini tam karşılayamadı. Geride yalnız başına kalmış bir anne ve bir kız kardeş var. Kız kardeş bu hadisenin üzüntüsüyle çocuğunu kaybetti" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim