Bilindiği üzere Türkiye, Suriye ve İran arasında yapılan görüşmeler sonucu Suriye'de belirlenmiş olan bazı bölgelerde çatışmasızlık ilan edilmesi hedeflendi ve konu hakkında imzalar atıldı. Buna göre sınırların Türkiye, Rusya ve İran tarafından belirlenmiş olan çatışmasızlık alanın da üç ülke ortak adım atacak.

Suriye ESAD rejim askerleri bu bölgelere müdahale etmeyeceği gibi yine PKK'nın Suriye kolu uzantılarının da bu bölgeye sokulmamasında anlaşma sağlandı. Anlaşmanın bir diğer maddesine göre Suriye İdlib'de uygulanacak olan çatışmasızlık bölgesinde Türk askeri devriye gezerek PKK'nın Suriye kolu örgütlerini bu bölgeye sokmayacak ve muhalifler ile beraber bölgenin güvenliğini sağlayacak.

TÜRK ASKERİ BU GECE GİRİYOR İDDİASI

Suriye ve Arap kaynaklarına göre Türk askerinin bu gece İdlib'e gireceği belirtildi. Bilindiği üzere anlaşma da İdlib'de Türk askerinni devreye gireceği belirtildi ancak Türk askerinin bölgeye ne zaman gireceği bilinmiyor. Arap kaynakları bu gece Türk askeri girecek dedi.

HATAY VALİLİĞİ DUYURDU

Dün gece yapılan açıklama ile Türk askerinin bu gece Suriye İdlib'e gireceği açıklamalarının artması üzerine Hatay Valiliği son dakika açıklaması olarak duyuru yaptı. Buna göre Hatay Valiliği böyle bir talimatlarının olmadığını ve Arap kaynaklarından belirtilmiş olan Türk askerinin bu gece İdlib'e gireceği haberlerinin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ
Editör: TE Bilisim