Türkiye bilindiği üzere 24 Haziran 2018 tarihinde erken seçime gidiyor. Buna göre seçimde Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi ittifak olarak katılacak ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyecek.

Diğer partilerin Cumhurbaşkanı adaylarının kim olduğuna yönelik açıklamalar yapılmaya devam etse de her geçen gün farklı bilgiler ortaya atılmaya devam ediyordu. Buna göre bugün Gazeteci İsmail Saymaz tarafından flaş bir iddia ortaya atıldı. Bu iddiaya göre Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Partisinin 24 Haziran 2018 tarihinde anlaşmaya vardığı belirtildi.

4 PARTİ ANLAŞMAYA VARDI!

Şu an için Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Partisi cephesinden kamuoyuna 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan seçim için anlaşmaya varıldığına dair yazılı ya da sözlü olarak resmi bir açıklama bulunmuyor. Ancak Gazeteci İsmail Saymaz tarafından ortaya atılan iddiaya göre Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Partisi partilerinin anlaşmaya vardığı belirtildi.

Buna göre Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Partisinin birleşmeye varması ile 4'lü ittifakın Demokrasi İçin Milli Birlik ya da Demokrasi İttifakı isimleri ile seçime girmesi beklendiği belirtildi. Ayrıntılar geldikçe sizlere bilgi vereceğiz.

Editör: TE Bilisim