İttifak açıklamaları konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan " Kimseye kişisel olarak saygısızlık etmeyi aklımızın köşesinden dahi geçirmeyiz. Esasen bizim siyaset tarzımızda böyle bir üslubun yeri yoktur. Mesela af meselesi gündeme geldi, hemen arkadaşlarıma talimat verdim. Karşımıza çıkan manzarada bizi tatmin edecek sonuçların ortaya çıkmayacağını gördük. Burada bir temel ilke vardı. Bir devlet kendisine karşı işlenen suçları af yetkisine sahip olabilir ama halkına, devletine, milletine karşı suçları af yetkisine devlet sahip değildir. Bir defa şunu çok iyi anlamamız gerekiyor. Eğer adalet mülkün esasıysa, o zaman biz bu mülkü ayakta tutmak için adil davranmaya mecburuz. Kalkıpta uyuşturucu baronlarıyla, uyuşturucu baronlarına torbacılık yapanları biraraya getirmek veya ayrı ayrı değerlendirmek, bunu anlamak da mümkün değildir. Biz devlet olarak uyuşturucu baronlarıyla da, torbacılarıyla da mücadele ettik. Onu içenlerle de mücadele ettik ve etmeye devam ediyoruz. Hiç bir dönemde uyuşturucu müptelalarıyla bizim iktidarımız döneminde olduğu kadar yoğun bir mücadele verilmemiştir. " ifadelerine yer verdi.

İttifak bozuluyor mu?

İttifakın MHP tarafından bozulduğu dile getirilmesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan anlaşılan konularda dahi farklı görüşlerin olduğu ifadelerine yer vererek; Cumhur İttifakının milletin isteği ve bekası için kurulduğunu aktardı. Açıklamasında " MHP ile yeni yönetim sisteminin yürürlüğe girmesinde çok verimli bir ittifak sergiledik. Cumhur ittifakı adını verdiğimiz bu ittifakı hazırlayan milletimizdir. Biz de milletimize kulak verdik ve samimi bir dayanışma içinde olduk. Aynı ittifakta olmamız aynı fikirleri savunduğumuz anlamına gelmiyor. Anlaştığımız konularda bile farklı görüşlerimiz var. " şeklinde konuştu.

Geleceğe taşımak istiyoruz

" İttifaka zarar verecek hiçbir işin içinde olmadık, olmayız. Milletimizin bize emaneti olan Cumhur İttifakını günlük siyasi tartışmaların üstünde tutmak istedik. Gördük ki MHP bu konuda kendi düşüncelerini aktardı. Saygı duyarız. Biz de herkes kendi yoluna deriz. " ifadelerine yer veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkenin yeni atılım süreçlerine girdiğine değinerek " Orta Asya ülkeleriyle uzun süredir olmadığı kadar iyi ilişkiler içerisindeyiz. Afrika' nın ardından Güney Amerika ile de iyi ilişkiler tesis etmek için gayret içerisindeyiz. " şeklinde konuştu...

Editör: TE Bilisim