'Pararlel Devlet' yapılanması için Kocaeli merkezli 8 ilde yapılan operasyonlar sonunda, Fetullah Gülen ve 4 şüpheli hakkında yakalama kararı çıktı.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Kocaeli, Van, Bursa, Yalova, Bolu, İstanbul, Adıyaman ve Karabük'te belirlenen adreslere eş zamanlı gerçekleştiren operasyonda 14 kişinin gözaltına alındığı anımsatıldı.


Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanma talebi reddedilerek, adli kontrol şartıyla serbest bırakılan A.Ö, M.A, S.G, O.Ö, H.K, A.D, Ş.G, H.D. V.A, M.K, İ.Ç. ve A.K. ile Fetullah Gülen hakkında yakalama kararı çıkarıldığı belirtildi.
Açıklamada, "FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü Yönetme ve Üye Olmak" suçundan şüpheliler Fetullah Gülen ile İ.Ç, M.K, A.K. ve V.A. için yakalama kararı çıkarıldı" ifadelerine yer verildi.

Kocaeli merkezli 8 ilde 22 Aralık'ta gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda emekli 1. sınıf emniyet müdürü A.Ö, 2. sınıf emniyet müdürü A.D, 3. sınıf emniyet müdürü M.A, 4. sınıf emniyet müdürü S.G, emniyet amiri O.Ö, komiser H.K, komiser A.D, komiser yardımcısı Ş.G, komiser yardımcısı M.H.İ, polis memuru H.D. ile "il imamları" V.A, M.K, İ.Ç. ve A.K, gözaltına alınmıştı.
25 Aralık'ta adliyeye sevk edilen şüphelilerden A.D. ile M.H.İ. savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı. Tutuklanmaları talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen A.Ö, M.A, S.G, O.Ö, H.K, A.D, Ş.G, H.D, V.A, M.K, İ.Ç. ve A.K, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece adli kontrol şartıyla serbest kalmıştı.
Operasyonda gözaltına alınan emniyet mensuplarının, suç örgütüne yönelik teknik takiplerde, kendilerine yakın zanlılar hakkında işlem yapmadıkları iddia edilmişti.

Editör: TE Bilisim