Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği ülkeleri bilindiği üzere Suriye'de bulunan PKK'nın kolları PYD, YPG ve SDG'ye silah yardımı yapmaya devam ediyor. Her ne kadar ABD, Türkiye'ye silahların PKK'nnı eline geçmeyeceği konusunda güvence verdiğini iddia etse de PKK'nın elinde ABD tarafından gönderilmiş silahlar ele geçirilmeye devam ediyor.

Amerika Birleşik Devletleri şu anda Suriye Demokratik Güçleri yani PKK'nın uzatınsıı olan PYD'nin yeni ismi olan örgüte yardım yapan ilk sıra ülkelerdendir. Basına bugün sızan bir bilgiye göre PKK'nın ABD'yi vurma planı olduğu belirtildi. Peki nasıl bir açıklama yapıldı ve detaylar nedir.

FBI YEREL TERÖRİST AÇIKLAMASI YAPTI!

FBI kaynaklarından yapılan açıklama ile ilk defa MLKP örgütüne yerel terörist kelimesi kullanıldı. MLKP terör örgütü üyelerinin PKK, PYD, YPG, SDG kamplarında eğitildiği biliniyor. Buna göre FBI tarafından yapılan açıklama ile MLKP'nin ABD'yi vurma planları olduğu söylendi. Bilindiği üzere MLKP terör örgütü PKK'nın bir diğer koludur.

ABD GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALIYOR

FBI ajan servisi tarafından PKK'ya ait olduğu iddia edilen yeni konuşmaların ele geçirildiği ve bu konuşmalarda MLKP'nin ABD'yi vurma planları olduğu öğrenildi. Amerika Birleşik Devletleri PKK'nin böyle bir düşüncesi olduğunu erken öğrendiği için konu hakkında hızlı bir önlem alabilir ve yerel terörist olarak adlandırılan MLKP ABD'ye saldırmadan ABD MLKP örgütünün fişini çekebilir.

TÜM HABERLERİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim