Brüksel saldırısından sonra Cumartesi günü güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınan Fayçal Cheffou, serbest bırakıldı.


Cumartesi günü gözaltına alınan Fayçal Cheffou iki gün aradan sonra serbest bırakıldı. Cheffou'nun delil yetersizliği nedeniyle serbest bırakıldığı belirtildi. Brüksel'deki kanlı saldırıların havalimanı kısmında güvenlik kamerasına takılan 2 canlı bombanın yanındaki beyaz montlu gizemli adamın Fayçal Cheffou olduğu iddia edilmişti.

Belçika’nın başkenti Brüksel’deki Zaventem Havalimanı'na düzenlenen saldırıda İbrahim El Bakraoui ile Necim Laachraoui’nin yanındaki üçüncü kişiye ait güvenlik kamerası görüntüleri yayınlandı.

Beyaz bir mont ve şapka giyen üçüncü şüpheliye ait görüntülerin ilk kez yayınlandığını vurgulayan federal savcı sözcüsü, ‘şüphelinin kimliğini tespit etmek istediklerini’ belirtti.

AFP’ye bilgi veren soruşturmaya yakın bir başka kaynak ise ‘şapkalı adam’ olarak adlandırılan şüphelinin daha önce terör suçlamasından hüküm giyen Faysal Cheffou olduğu teorisi üzerinde durduklarını söyledi. Kaynak ayrıca, Cheffou’nun yetkililerle işbirliği yapmadığını kaydetti.

‘ABAAOUD’UN ATİNA’DA KALDIĞI EVDE BRÜKSEL HAVAALANI’NIN PLANLARI BULUNMUŞTU’

Bu arada Yunan devlet televizyonu ERT, Brüksel’deki saldırılarla bağlantısı olan Paris saldırılarının planlayıcısı Abdülhamid Abaaoud’un Atina’nın Pangrati semtinde kaldığı evde yapılan aramada bir flash disk bulunduğunu aktardı.

Haberde, içinden Brüksel’de hedef alınan Zaventem Havalimanı'na ait planların bulunan flash diskin Belçika’ya teslim edildiği ifade edildi.
Editör: TE Bilisim