Zırhlı aracın devrilmesi sonucunda şehit olan 28 yaşındaki Fatih Dik, toprağa verildi.  Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde devrilen zırhlı arabanın içinde şehit olan 28 yaşındaki Fatih Dik, Memleketi İzmir'de yapılan törenden sonra gözyaşları arasında defnedildi.

Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde geçen 21 Ekim'de, Karlıova Devlet Hastanesi'nden dönen polisleri taşıyan zırhlı aracın devrilmesi sonucu, polis memuru Vedat Kılıçaslan şehit oldu. Aynı kazada yaralanıp hastaneye kaldırılan ve tedaviye alınan iki polis memurundan Fatih Dik, dün yaşam savaşını kaybedip, şehit oldu. Şehit polis memuru için resmi tören bugün Bingöl'de düzenlendi. Daha sonra polis memuru Dik'in cenazesi İzmir'e getirildi. Urla İlçesi Zeytinalanı Mahallesi'ndeki baba ocağında helallik alındıktan sonra da Zeytinalanı Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

OĞLUNUN FOTOĞRAFINI ÖPTÜ

Yakınlarının desteğiyle ayakta durabilen acılı baba Zekeriya Dik, gözyaşlarına hakim olamadı. Talihsiz adam sık sık dua edip oğlunun fotoğrafını öptü, tabutuna kapandı. Camideki törene, İzmir Valisi Mustafa Toprak, AK Parti, CHP ve MHP'li bazı milletvekilleri, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, emniyet ve askeri personel, şehidin babası Zekeriya Dik, annesi Kadriye Dik, kardeşleri Burak Dik ve Kadir Dik, yakınları ile Urlalılar katıldı. İzmir İl Müftüsü Ramazan Muslu'nun ikindi vakti kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin tabutu, polisler tarafından omuzlarda taşınıp cenaze aracına konuldu. 5 yıllık polis memuru olan ve yaklaşık bir yıldır da Bingöl'de görev yapan Fatih Dik, Zeytinalanı Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.