İyi Parti Konya Milletvekili Fahrettin yokuş Türkiye Büyük Millet Meclisi genel kurulunda yapmış olduğu konuşmada taşeron işçilere ve emeklilere zam çağrısı yaptı.

 Fahrettin Yokuş taşeron işçiler ve emekliler hakkında son derece önemli açıklamalarda bulundu. Açıklamanın en önemli kısımlarını haber içeriğimizde bulabilirsiniz. Önceki günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi genel kurulunda konuşma yapan iyi Parti milletvekili Fahrettin yokuş cumhurbaşkanına 100 de 26 zam yapıldığını ve emeklileri neden bu kadar az zam yapıldığını sordu.

TARIM EMEKLİLERİNE VERİLEN MAAŞLAR

Fahrettin Yokuş tarım emeklilerinin maaşları 850 liraya kadar düşmüşken ağırlıklı olarak tarım emeklisi olan 90.000 vatandaş maaşını bin liraya çıkaracağız.

“ Hükümetten Allah razı olsun Allah bereket versin Ancak bu iş bin lira ile olacak iş değil Biz istiyoruz ki emeklilerimize de asgari ücret verilsin sizleri kutluyorum. AK Parti grubu asgari ücretlerimize 2020 liraya getirdiniz. 100 de 26 zam yaptınız hep birlikte gelin bu doğruları devam ettirelim. Yani en düşük emekli maaşı asgari ücret 2020 TL olsun adı üzerinde asgari ücret yoksulluk sınırının çok yüksek olduğu bir dönemde 2 bin lira çok büyük bir rakam değil. Cumhurbaşkanına yapılan 100 de 26 zam a karşılık Biz de bunu emekli eve taşeron işçilere yapabiliriz.”

Editör: TE Bilisim