Emeklilikte yaşa takılanlar sorunların çözümü için oluşturdukları dernek aracılığı ile yetkili isimlerle görüşmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde İstanbul Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım EYT konusunu takip eden arkadaşlarla bir araya geldiğini, görüş alış verişinde bulunduğu aktardı. Sonuç olarak ne çalışanların hakkının göz ardı edileceğini nede ülkenin imkanlarını göz ardı edileceğini ve orta yolun bulunacağını ifade etmişti. Geçtiğimiz gün İnternet haber isimli internet sitesinde yer alan bir röportajda da EYT konusundaki sorulara Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş cevap verdi.

EYT’DE SON DURUM NEDİR?

İnternet Haber'den Hadi Özışık ile yapılan röportajda EYT son durum hakkında bazı değerlendirmelerde bulunan Numan Kurtulmuş, Hadi Özışık'ın EYT konusunda kendilerine çok sayıda mesaj geldiğini ifade etti. Kurtulmuş ise erken emeklilik imkanlarını taşıyacak bir sosyal güvenlik yapısının bulunmadığını ifade etti. EYT meselesinin yüz binlerce kişiyi ilgilendirdiğini, ekonomik konjektörde eyt’nin hayata geçirilmesinin çok zor olduğunu ifade eden Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş, imkan olmadığı gibi, popülist yaklaşımla gönüller hoş olsun diye de bir adım atılamayacağını ifade etti.

Emeklilikte yaşa takılanlar sosyal yardımlaşma ve dayanışma derneği EYT’lilerin yaşadıkları mağduriyetleri kamu oyu ile paylaşmaya devam ediyor. EYT son gelişmeleri, hükümet yetkililerinden yapılan yeni açıklamaları aktarmaya devam edeceğiz. Gelişmeleri anında haberdar olmak için işin olsa sosyal medyadan takip edebilirsiniz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim