Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak, TGRT’de yayınlanan tartışma programa katıldı. Programda TBMM’de devam eden çalışmalarla ilgili bilgiler veren Özüpak, CHP ve MHP kanadından kanun tekliflerinin verildiğini ve bu tekliflerin komisyona havale edildiğini söyledi.

Uzun zamandır beklenen ve emeklilikte yaşa takılanların sorunları 1 Ekim’de Meclis’in açılmasıyla tekrar gündemde yer edinmeye başladı. Bu konuda çalışmalarını yürüten Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak da konuyla ilgili bilgiler verdi. 19 yıldır sürdürdükleri hak arayışının sonucunda artık sona gelindiğinin umudunu taşıdıklarını belirten Özüpak, AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı ile görüşmeler gerçekleştirdiklerini ifade etti. Özüpak, Bostancı’nın görüşme sırasında sorunlar hakkında çalışmalar başlatıldığını kendisinden duymanın umut verdiğini söyledi.

“ARALIK AYI SONUNDA EYT SORUNU BİTMİŞ OLACAK”

AK Parti’nin ardından MHP Grup Başkan Vekili Erkan Akçayla görüştüklerini ifade eden Özüpak, MHP’nin emeklilikte yaşa takılanlar hakkında bir kanun tekliflerinin olduğunu, bu teklifle komisyona giden kanun teklifinin ikiye ulaştığını söyledi. Komisyon görüşmelerine de dernek olarak davet edildiklerinin altını çizen Özüpak, “Bize göre Aralık ayı sonunda bu işlem bitmiş olacak. Meclis’te yaptığımız görüşmeler sonucunda aldığımız bu izlenime göre sürecin uzayıp kısalması tamamıyla yine Meclis’in işleyişine bağlıdır. Bu süre Meclis’in emeklilikte yaşa takılanlara vermiş olduğu değeri göstermiş olacak” dedi.

 EYT’DE DARALMA OLACAK MI?

EYT konusunda bütçeyi yoracak söylemlerini de değerlendiren Özüpak sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sosyal güvenlik uzmanlarımızla yaptığımız çalışmalarda bütçeye bu konunun çok yük getireceği kanısında değiliz. Emeklilikte yaşı takılanların abartılan sayıda olmadığını belirtti. Bunların teknik detayları tamamen komisyon görüşmelerinde, bakanlık çalışmaları sonucunda ortaya çıkacak. Bu çözüm arayışımızda yeni mağduriyetler yaratılmadan bu soruna nokta koyulacağını biliyoruz.”

Editör: TE Bilisim