Bakan Albayrak tarafından bugün yapılan açıklama ile mecliste EYT bekleyenler kötü haber geldi. Yapılan açıklamada sorulan soruya yanıt olarak "EYT gündemimizde yok, böyle bir çalışma da yok” şeklinde yanıt veren Albayrak yıllardır mağduriyet yaşan EYT’leri üzen o haberi verdi. Fakat Geçtiğimiz aylarda EYT mağdurlarını temsilen belirlenen heyet Çankaya Köşkü’nde Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalardan Sorumlu Başkan Vekili Profesör Doktor Vedat Bilgin ile bir görüşme gerçekleştirmişti.

Gerçekten Gündemde Değil Mi ?

Geçtiğimiz ağustos ayında Başkan Erdoğan, emeklilikte yaşa takılanların taleplerini, düşüncelerini dinlemesi için Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Vedat Bilgin'i göreve getirmiş ve sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun hazırladığı raporu Vedat Bilgin'e sunmuştu. Özellikle yapılan bu işlemin, EYT’Nin gündemde olmamasına rağmen neden araştırıldığı ise binlerce kişi tarafından merak ediliyor.

Özgür Erdursun’da EYT Açıklaması

Sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun geçtiğimiz aylarda hazırladığı raporu Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Vedat Bilgin’e sunmuştu. Bakan Albayrak’ın EYT gündemde değil açıklamasının ardından sosyal medya hesabından bir açıklamada bulunan Özgür Erdursun şu ifadeleri kullandı:

"Bugün millet EYT mağduriyetini kabul etmiş ve çözüm bekliyor!

AKP’ye ve tüm siyasi partilere oy verenler EYT konusunda ortak paydada birleşirken tüm muhalefet ortak noktada birleşirken AKP bu konuda hala karasız biri çalışma devam ediyor derken biri gündemimizde yok diyor!” ifadeleri birçok kişi tarafında beğenilerek paylaşıldı.

Editör: TE Bilisim