Günümüzde binlerce vatandaşın gözü kulağı mecliste görüşülmesi ve uzun yıllardır bir karar bağlanması beklenen EYT konusunda. Ülkemizde 5,4 milyon EYT’li bulunmakta olup artık bu konunun bir karar bağlanması bu vatandaşların en büyük istekleri arasında yer alıyor. Meclisin de açılması ile önümüzdeki aylarda görüşülmesi beklenen konulardan biri olan EYT meselesinde merak edilen konulardan biri de kimlerin bu çözümden yararlanacağıdır. Konu ile ilgili detaylar ise haberimizin devamındadır.

EYT’liler Ne İstiyor ?

Ülkemizde 8 Eylül 1999 yılında yürürlüğe giren yasa ile birlikte sigortalı olma süresi erkekler için 25, kadınlar için 20, prim ödeme 5000 gün sayısı şartları ile ayrıca kadınalar için 58 erkekler için de 60 yaş sınırı getirilmişti. Bu söz konusu değişiklik ile bir kısım vatandaşın emeklilik süresi 15 yıla kadar uzamış oldu. Bu doğrultuda da emekli olmak için ilgili 3 şartın sağlanması için arayışlar başladı.

EYT, yani söz konusu yasa ile yaşa takılanlar da yaş şartı dolayısı ile tarihi uzayanlar olup önümüzdeki aylarda çözüme bağlanması ile birlikte yaşa takılanların emekli olmak için sigortalılık ve prim şartının bağlanıp emekli edilmelerini istemektedir.

Meclisin Gündeminde Yer Alıyor

Meclis tatile girmeden önce de ele alınan tatile girmesinin ardından, geçtiğimiz günlerde açılması ile tekrar ele alınacak olan EYT konusunda geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı da meclis gündemine gelmeden önce konu ile ilgili olarak Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Vedat Bilgin’i görevlendirmişti. Konunun ilerleyen günlerde tekrar meclis gündeminde olması ve bir çözüme bağlanması isteniyor.

Editör: TE Bilisim