Bilindiği üzere eyt konusu geçtiğimiz yıllardan beri gündeme düşen ve çözülmeyi bekleyen oldukça problemli süreçlerden oluşuyor. Emeklilikte yaşa takılanlarla alakalı süreçler, ekonomik problemlerin set olması nedeniyle çözülemiyor. Daha doğrusu hükümetin, eyt konusunun ciddi bir ekonomik yük olduğunu belirtmesi nedeniyle sürekli olarak gündemde kalan bir konu olarak karşımıza çıkıyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan EYT açıklamasında konunun açılmamak üzere kapandığı, eyt konusundaki sürecin çözülmesinin imkansız olduğu ve çok ciddi bir ekonomik yük getirdiği ifadelerine yer verilmişti. Sosyal medya gündeminde büyük tepki gören bu açıklamaların ardından, bazı gazeteciler, sendikalar ve topluluklar tarafından yapılan açıklamalara ek olarak muhalefet parti vekillerince de açıklamalar gerçekleştirilmişti.

Yapılan tüm açıklamaların üzerinden geçen 2-3 günlük sürecin ardından konu MHP' nin eyt konusundaki tutumuna geldi ve MHP tarafından EYT sürecine ilişkin bir açıklama yapıldı. İYİ Parti tarafından da destek verildiği bilinen EYT süreci hakkında MHP vekili Muhammed Levent Bülbül " EYT meselesi Milliyetçi Hareket Partisinin sadece 27'nci Dönemde değil, 25 ve 26'ncı Dönemde de gündemine getirdiği, hakkında mücadele verdiği bir meseledir. Bununla alakalı olarak Milliyetçi Hareket Partisini töhmet altına sokmaya çalışan açıklamaları asla ve asla kabul edemeyiz. Milliyetçi Hareket Partisinin EYT'yle alakalı vermiş olduğu kanun teklifi şu an Komisyona gelmesi için beklemektedir. Bizler kanun teklifimizin yasalaşması noktasında ümitliyiz ve bunun gerçekleşmesi için de elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz. " ifadelerini kullandı.

EYT süreci çözümlenir mi?

Daha önceki haberlerimizde de sizlere ulaştırmaya çalıştığımız üzere EYT konusunda bir türlü somut adım atılmıyor. Özellikle sosyal medyada ciddi anlamda bir kader birlikteliği kuran eyt mağdurlarının, yaptığı paylaşımlar gündemde yer tutarken, açıklamaların ya da çözüm sürecinin uygulanmayışının kendilerine oy olarak döneceği yönünde paylaşımlar yapılıyor. Sizce eyt konusunda bir çözüm süreci yaşanacak mı, buradaki beklentiler yakın zaman içerisinde karşılanabilir mi? Konuya yönelik düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizlere ulaştırmayı unutmayınız...

Editör: TE Bilisim