Orta Yol Bulunsun!!

EYT'ye takılanlar ile SGK arasında orta yolun bulunması için çalışmalar başlatıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile hız kazanan görüşmelerde bir öneri geliştirildi.

Emeklilikte yaşa takılanlar son zamanlarda en çok konulardan birtanesi. Prim gün sayılarını dolduran kişilerin yaşa takılmaları durumunda kriz ortamı oluşması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, konunun çözümlendirilmesi için Cumhurbaşkanı Sosyal Politikalar Kurulu Üyeri Prof. Dr. Vedat Bilgin'i görevlendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu hamlesi binlerce EYT mağdurunu umutlandırdı.

NTV'de katıldığı televizyon programında konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Kılıç, Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan'ın EYT gündemi için Prof. Dr. Vedat Bilgin'i görevlendirdiğini açıkladı. Melda Yücel Kocaalp'in sorularına yanıt veren Kılıç, konu üzerine çalışmaların başladığını ve çözüm üretilmesi için ilgili makamlarla görüşmeye başlanıldığını duyurdu.


Prof. Dr. Cem Kılıç, şunları söyledi:

"Emeklilikte yaşa takılanlara bir formül bulundu. Bir kısmı isteyebilir, bir kısmı istemeyebilir. Gerçekten son çalışma yaşamı içerisinde, son 10 yılda en çok konuştuğumuz, en çok kitlesi olan konulardan birisi. Dolayısıyla, üzerinde durmak düşünmek lazım. Son dönemde bir gelişme oldu. Buradan onu da paylaşmış olalım. Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuda Sosyal Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Vedat Bilgin'i görevlendirdi. Bu, yeni bir gelişme. EYT'lilerin düşüncelerini, görüşlerini alacak. Karşı taraftan SGK ile görüşecek. Vedat Bilgin, benim hem ağabeyim, hocam hem de bu konuları çok iyi bilen bir sosyal politikalar uzmanı." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim