Önceki zamanlar içerisinde Temmuz ayında EYT için yasa teklifi hazırlayarak meclise sunan MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem bu seferde EYT mağdurlarının sesini duyurabilmek için yeni bir soru önergesini sundu. Arzu Erdem tarafından verilmiş olan soru önergesi direkt olarak konuyla ilgilenen Çalışma Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk’a yazılarak konuyla ilgilenilmesini istedi. Sayın Zehra Selçuk da bu soru önergesini yazılı bir şekilde yanıtlayarak geri gönderecek.

EYT Bekleyen Kişi Sayısı Ne Kadar ?

Arzu Erdem tarafından verilmiş olan kanun teklifi meclis üzerinde büyük bir yankı uyandırmıştı. Bu kanun teklifinden sonra Arzu Erdem bu sefer de EYT için soru önergesi verdi. Bu soru önergesin de dikkat çekecek 4 adet önemli, cevaplanması gereken soru yayınlandı

  1. Ülkemizde şuanda prim günü ve sigortalılık süresinin dolduğu halde emekli olmak için yaşını bekleyen kaç kişi kayıtlarda vardır ?

  2. Emeklilik dönemleri için yaşa takılanlar olarak bilinen emeklilik için gerekli hizmet süresi ve prim ödemelerini dolduklarına rağmen hala yaşını beklemeleriyle ilgili bir çalışmanız var mıdır?

  3. Emeklilik için yaşa takılanlara özgün bir düzenleme yapabilecek misiniz ?

  4. 2018 yılı içerisinde bu konu hakkında mağduriyet yaşayanlara yönelik sevindirici bir haber vermeyi düşünüyor musunuz ?

Editör: TE Bilisim