Emeklilikte yaşa takılanlar yasal düzenleme yapılarak mağduriyetlerinin giderilmesini istiyorlar. Emeklilikte yaşa takılanlar sosyal yardımlaşma derneği çatısı altında buluşan EYT'ler Bursa'da bir araya gelerek çözüm önerilerinde bulundu.

1999 yılı öncesinde işe giren ve emekli olmak için yaşı bekleyen emekli adayları EYT sorunlarının çözüme kavuşmasını beklemekte. EYT'de son gelişmeleri de işin olsa ekibi olarak aktarmaya devam ediyoruz.

EYT SON DURUM NEDİR?

TBMM'de gündeme gelen önergenin kabulü yönünde oy çıkmaması nedeniyle red edilmişti. EYT yasal düzenlemesinde partiler farklı alternatif çözüm önerileri sunmaktalar. Bursa ilinde bir araya gelen Emeklilikte Yaşa takılanlar Derneği temsilcileri çalışma hayatındaki sorunları aktararak, EYT sorunlarının çözüm önerilerini dile getirdi. Yoğun katılım sağlanan toplantıda salon dışında ise dört binden fazla kişi içeriye giremedi. Dernek temsilcileri Bursa’da emeklikte yaşa takılanların sorunlarının çözülmesini istediler. Daha önce Cumhurbaşnaı Recep tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, partilerin genel başkanları EYT sorunları ile ilgi bir çok açıklama yapmış ve işin olsa okuyucularına duyurmuştuk. Yeni gelişme olduğunda aktarmaya devam edeceğiz. 

Editör: TE Bilisim