Ülkemizde milyonlarca emekli adayını ilgilendiren EYT düzenlemesinde son açıklamaları aktarıyoruz.

Bilindiği gibi 1999 yılındaki 4447 sayılı kanunla emeklilik şartlarında değişiklik oldu. Daha öncesinde prim gününü yatırmış ve erkekler için 25 yıl, kadınlar için ise; 20 yıl hizmeti bulunan vatandaşlar emekli olabiliyor iken, yaş şartında erkekler 60, kadınlar ise 58 yaş şartını yerine getirmeleri gerekiyor. Geçtiğimiz yıllarda dernekleşen emeklilikte yaşa takılanlar gündemdeki yerini koruyor. Buna göre EYT 2020 yılında çıkacak mı? TBMM gündemine ne zaman gelecek. Yasal düzenleme detayları. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın EYT açıklaması ile MHP'den Eyt açıklaması geldi.

EYT AÇIKLAMALARI;

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul’da bir programa katılmak üzere Fenerbahçe Kulübüne giderken yolda durarak vatandaşlar ile sohbet etti. Vatandaşların EYT sorusu üzerine "40 yaşında emekli mi olalım, 40 yaşında, 50 yaşında emeklilik mi olur." açıklaması yaptı. "Sağlığı bozuk olanlar zaten primlerini her şeyini ödemişse, erken emeklilik noktasında zaten emekli olur." açıklamaları yaptı.

EYT açıklaması yapan diğer isim ise Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt oldu. "EYT, 40 yaşında emekli olmak için istenen bir hak arayışı değildir. EYT, 4447 sayılı yasayla mağdur edilen insanların haklı talebidir. Prim ödemesi bitmiş, sağlık hizmetlerinden dahi yararlanamayan insanlarımızı görmezden gelmeyelim." açıklamaları yapıldı. EYT için yapılan son dakika açıklamaları aktarmaya devam edeceğiz. Gelişmelerden haberdar olmak için işin olsa mobil uygulamasını indirebilirsiniz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim