RTÜK tarafından geçtiğimiz aylarda alınan karar ile arkadaş bulma için yapılan program ve reklamlar kaldırılmıştı ancak evlilik programlarının kaldırılmadığı belirtilmişti. Evlilik programlarına halkın kötü bakmasından sonra kanallar formatları değiştirmeye çalıştı ve pek çok evlilik programı yayından kaldırıldı.

Geçtiğimiz günlerde Esra Erol'un ekibi tarafından sosyal medya aracılığı ile evlilik programlarının devam edeceğini belirtmişti. Ancak bugün RTÜK tarafından yapılan açıklama ile evlilik programlarının yayından kaldırıldığı belirtildi. Tüm yayıncıların formatlarını değiştirmesi gerekecek peki detaylar nedir.

FORMATLAR DEĞİŞTİRİLECEK!

RTÜK cephesinden yapılan açıklama ile evlilik programlarının yayından kaldırıldığı ve yasaklandığı belirtilerek bu programların yayın hayatlarına devam edebilmeleri için çekim ve düzen formatlarına yenilik getirmeleri gerektiği belirtildi. Formatlarda her hangi bir değişiklik yapmayıp eski dönemlerde olduğu gibi program yapmaya devam edenlere ağır cezalar verilecek.

Peki evlilik programlarını devam ettirebilmek için formatlarda yapımcıların ne gibi değişiklikler yapmaları gerekiyor? Malesef bu konu hakkında henüz resmi bir açıklama olmadığı için bilinmiyor ancak televizyon kanalları ve evlilik program yapımcıları konu hakkında detaylı bilgileri almıştır. Eğer formatlar da büyük değişikliklerin yapılması gerekmiyorsa yapımcıların gerekli bölümlerde değişiklikler yaparak evlilik programlarına devam edebileceği tahmin edilmektedir. Ancak formatlar da nelerin değiştirilmesi isteniyor bilinmiyor.

TÜM HABERLERİ BURAYI GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim