Sel felaketleri ABD'yi vurmaya yeniden başladı.Her yıl şiddetli kasırgaların yurdu etkisi altına aldığı ABD'de sel felaketleri de devam ediyor.ABD'nin Utah eyaletinde yaşanan sel baskınları sonucunda ilk alınan bilgilere göre 16  kişi hayatını kaybederken 4 kişi ise kayboldu.


ABD'nin Utah eyaletinde sel felaketi 16 ölü, 4 kayıpla sonuçlandı.Utah eyaletinde uzun süre devam eden sel felaketi 16 can'a mal oldu.

ABD'nin Utah ve Arizona eyaletlerinde etkisini gösteren şiddetli yağışlar can ve mal kaybına neden oldu. Utah eyaletine bağlı Washington County acil yardım ekiplerinin açıklamasına göre, iki ayrı selde, araçlarda bulunan 12 kadın ve çocuk ile Zion Ulusal Parkı yakınında yürüyüş yapan 4 kişi ölü bulundu.

4 kişinin ise kayıp olduğu bildirildi. Meteoroloji yetkilileri, bölgede olası sel baskınlarına karşı uyarılarına devam ederken, Utah Acil Durum İdaresi, selden etkilenen bölgelerde sokakların çamur, kum ve enkaz içinde olduğunu, birçok evin elektriksiz ve susuz kaldığını kaydetti. 650 güvenlik görevlisi ile bölgedeki gönüllülerin, selden zarar görenlere yardım ve kaybolan kişileri arama çalışmalarına katıldığı belirtildi.

Ulusal Muhafız Birliği üyelerine yapılan yardım talebinde ise bölgeye gelip yerel güvenlik güçlerine ve halka destek vermesi istendi.Öte yandan, Utah Valisi Gary R. Herbert, Hildale ve Zion Ulusal Park'taki iki trajik olayda ölenleri andı, ailelerine ve arkadaşlarına başsağlığı dileğinde bulundu. Milliyet

Editör: TE Bilisim