Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının yaptığı bir düzenlemeye göre yeni evlenecek olan gençlere çeyiz hesabı devlet desteği verilecek.

Çeyiz hesabı uygulamasında devlet desteği olarak verilen ödemelerde artış yapıldı. Karar resmi gazetede yayımlandı. Daha önce 5 Bin Tl olarak ödenen destek artış yapılarak 9 Bin Tl'ye çıkartıldı.

.ÇEYİZ HESABINDAN KİMLER YARARLANIR?

T.C. vatandaşı olmak yada 5901 sayılı kanun 28. maddesine tabi olmak, Başvuru yapacak olan adayların 24 yaşını doldurmamış olmaları istenilmektedir. Diğer yandan evlilik tarihinden önce 3 yıl düzenli ödeme yapmak, 27 yaşını doldurmadan öncelik ilk evlilikleri tarihinden önce 6 ay içerisinde belgeleri ile başvuru yapmak gerekmektedir. Adaylar 3 yıl boyunca düzenli ödeme yapmışlar ise bu destekten yararlanabileceklerdir.

NE KADAR ÖDEME YAPILACAK?

Başvuru yapacak adaylar sadece bir hesap açabilecekler. Katılım için 155,26 TL asgari ödeme yapacaklar. 36 ile 47 ay arasında devlet katkısı yüzde 20 ile 6 Bin Tl olarak ödeme yapılacak. 48-59 arasında ödeme yapanlar için yüzde 22 ile 7 Bin Tl ödeme yapılacak. 60 ay ve daha fazla ödeme yapan katılımcılar ise yüzde 25 ile 9 Bin tl devlet katkısı alacaklar.

Diğer gelişmelerden anında haberdar olmak için işin olsa mobil uygulamasını indirmeyi unutmayın. Sosyal medya hesaplarımız ve mobil uygulamamız aşağıdaki linkten erişebilirsiniz.

Instagram Hesabı

Facebook Grubu 

Android Uygulama 

İOS Uygulama 

İŞİN OLSA