Devlet tarafından yeni evlenecek gençlere yardım desteği sunulacak olup özellikle belirli bir yaşın altında evlenecek olanlara bu devlet desteği sağlanacak. Bu destekten yararlanmak için birtakım şartların sağlanması gerekmekte olup özellikle birçok çifti ilgilendiren desteğe ilişkin detaylar ise haberimizin devamında yer almaktadır.

27 Yaşın Altındakiler Yararlanabiliyor

Evlenmek isteyen ve sunulan birtakım şartları sağlamaları durumunda gençlere evlilik desteği sağlanmakta olup evlenecek olan gençlerin sağlamaları gereken ilk şart ise 27 yaşından küçük olmaktadır. Aynı zamanda bu destekten yararlanmak isteyenlerin bir evlilik hesabı açarak belirli tutarda para yatırması gerekmektedir. Belirtilen tutara ulaşıldığı durumda gençler bu destekten yararlanma olanağı bulmaktadır. Yatırılan paraya göre devlet desteği sağlanmakta olup en az 7 bin en çok ise 10 bin TL devlet desteği sağlanmaktadır.

Destek Tutarı Nedir?

3 ile 4 yıl arasında ilgili evlilik hesabına yatırılan miktarın yüzde 10’una devlet desteği sağlanmaktadır. Aynı zamanda 4 ile 5 yıl arasında gerçekleştirilen tutarın ise yüzde 15’i, 5 yılda daha uzun bir süre gerçekleştirilen para yatırma durumunda ise yüzde 20’si devlet tarafından destek sağlanmaktadır.

Bu noktada ilgili hesaplara 3 yıl düzenli olarak ödeme yapılması gerekmekte olup aynı zamanda ödemeler aylık ya da 3 aylık yapılabilmektedir. Bir dönem içerisinde iki defadan fazla para çekimi yapılmaması gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim