Son zamanlarda hem sosyal medya hem de gündemi bir hayli meşgul eden iddia 30 yaşını aşanlar için evde kalma vergisi geleceği yönünde oldu. Bu söylem ilk defa Erdoğan’ın bir konuşmasında vurgulaması sonrası ortaya çıkmış ve kısa sürede ülke gündemine oturmuştu. Peki gerçekten de 30 yaşını aşan ve evde kalanlar vergi mi ödeyecek? Konu ile ilgili iddia ve detaylar ise haberimizin devamında yer alıyor.

Erdoğan Açıklamıştı

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı bir programda gerçekleştirdiği konuşma sonrasında evde kalma vergisi ortaya atılmıştı. Erdoğan konuşmasında:

“Gençlerimizin evlilik yaşı giderek yukarı doğru çıkıyor. Genç yaşta maalesef evlenmiyorlar, kızlar da erkekler de. Çoğu 30’u aşkın evleniyor ya da çoğu evde kalıyor. Böyle bir şey olur mu ya! Devlet Baba’dan bahsediyor muyuz? Devletin başında da Erdoğan var mı? Var. Tavsiye ediyorum. Hiç evlenmeyenlerin sayısı da artıyor. Evlilik dışı hayat biçimi medya aracılığı ile meşrulaştırılmaya daha da vahimi özendirilmeye çalışılıyor. Aman bunlara dikkat edin” ifadelerine yer vermişti.

Sosyal Medyada Yayıldı

Erdoğan’ın konuşması sonrasında “evlenmeyip evde kalıyorlar” sözlerinin ardından sosyal medyada bekarlık vergisi altında paylaşımlar yapılmaya başlandı ve kısa sürede binlerce kişi tarafından paylaşıldı ve yayıldı.

Konu ile ilgili olarak bazı sitelerde de “AKP Grubu, Erdoğan’ın “Evlenmeyip evde kalıyorlar” diyerek eleştirdiği gençlere yaptırım uygulanmasına karar verdi. Hazırlanan yasa teklif onaylanırsa evde kalanlar kademeli olarak artacak şekilde vergilendirilecek” ifadelerine yer verilince vergi birçok kişi tarafından gerçek sanıldı.

Özellikle bu noktada her ne kadar TBMM’de son dönem hazırlanan yasa tekliflerine baktığımızda böyle bir teklifin varlığına dair bir çalışma bulunmasa da bireyler böyle bir verginin gerçekliğe inanmış görünüyor.