Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ev hanımlarının iş gücündeki etkinliğini artması ve iş gücü katılımının artması için önemli bir destek verecek.

Kendi işini kurmak isteyen ev hanımlarına iki yıl boyunca geri ödeme olmaksızın destek kredisi sunulacak. Sosyal Yardımlaşma Vakfına yapılacak olan başvurularda kadınların iş gücü katılım oranının artması hedefleniyor. Buna göre ortalama yüzde yedi artış bekleniyor. Ev hanımları iş hayatında daha aktif hale gelmesi için sunulan destek kredisinde detaylar da belli oldu. Buna göre verilecek kredi ile işini kuran kadınların 2 yıl sonra altı ay içerisinde faizsiz geri ödeme yapabilecekler. İlk 2 yıl boyunca herhangi bir ödeme yapılmayacak. Ödemeleri taksitle yapabilecek.

EV HANIMLARI KENDİ İŞİNİ KURABİLME FIRSATI;

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı SYDV üzerinden yapılacak başvurularda ev hanımları destek için proje sunacaklar. Yapılacak olan değerlendirilmelerde uygun görülen projeler için kuruldan onay çıkması gerekiyor. Projede; tarımsal faaliyetler, yöresel ürünler, üretim ve satış pazarlama gibi özelliklerde olabilecek.

Başvuru yapmak isteyen adayların bulundukları ilçe ya da ildeki en yakın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarına başvuru yapmaları gerekli olacak.

HİBE DESTEĞİ;

Ev hanımlarına verilecek olan desteklerden bir diğeri de Kosgeb kapsamında sağlanacak. Buna göre kadınlara 50 Bin Tl'ye kadar hibe verilecek. Düşük faizle kredi imkanı tanınacak. Türkiye İsrafı Önleme Vakfından kadınlara faizsiz kredi ödemesi de diğer desteklerden bir tanesi. Kadınlar bu destekten 5 Bin Tl’ye kadar yararlanacak.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim