Türkiye'nin geçmişine baktığımızda kadınlar genellikle dışarıda çalışmaktan çok ev işlerinde çalışmayı tercih etmişlerdir. Bu yönde bir periyot izlenmesi devleti de harekete geçirdi. Yapılan yeni düzenleme sayesinde evde işini yapıp para kazanan kadınlara emekli olma müjdesi geldi.

Evde süs eşyası, örgü, dikim, bahçede sebze ya da meyve üretimi gibi işler yapan ve bununla az da olsa para kazanan bayanlar artık yaptıkları işlerinden kazandıklarının yanı sıra emekli de olabilecekler. Gerek çocuk bakımı, gerekse de ailevi koşullardan dolayı dışarıda çalışamayan bayanlar evlerde bu işleri yapmaktadırlar. Ancak bu zamana kadar çalışıp para kazanmalarına rağmen emekli olamıyorlardı. Artık bu bayanlar emekli de olabilecekler.

Evde Çalışan Bayanlar Vergi Ödemeyip Emekli Oluyorlar

Evde süs eşyası ve örgü gibi işler yapan, yaptıkları işler sonucunda ürettiklerini satan bayanlar para kazanıyorlar. Bu bayanlar öncelikle esnaf sayılıyorlar. Ancak diğer esnaflardan farkı var. Evde çalışıp para kazanan bayanlar vergi ödemeyerek vergiden muaf oluyorlar.

Bayanlar vergi dairelerine başvurarak Esnaf Muafiyet Belgesi alıyorlar. Böylece vergi ödemiyorlar. Ayrıca sigortalı sayılmış oluyorlar. Üstelik 26 gün prim ödeyen bu bayanlar 30 günlük prim ödemiş sayılıyorlar. Prim günleri dolduğunda da emekliliğe hak kazanıyorlar.

30 Bin 696 TL'ye Kadar Kazanma İmkanı Var!

Evde çalışan bayanlar en fazla 30 Bin 696  TL kazanırlarsa emekli olma hakkından ve vergi vermeme hakkından yararlanabilirler.

Editör: TE Bilisim