ATV ekranlarında hafta içi hergün yayınlanan Esra Erol'da programı ücretsiz tablet kampanyası başlatmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda uzaktan eğitim başlaması ile birlikte öğrencilere ihtiyaçlarından biri olan bilgisayar, tablet ve internet için pek çok kampanya başlatıldı. Bu kampanyadan bir tanesi Kızılay tarafından gerçekleştirildi. TV8 Acun Ilıcalı, Haluk Levent ahbap, Türkiye genelinde bazı büyükşehir belediyeleri ve ilçe belediyeleri askıda tablet kampanyası gibi eğitim destekleri başladı. Cumhurbaşkanlığı'da Milli Eğitim Bakanlığı aracılığı ile 500 bin tablet dağıtımı yapılacağını açıkladı. Bir eğitim desteği de gündüz kuşağının sevilen sunucusu Esra Erol'dan geldi.

2021 TABLET KAMANYASI:

Esra Erol Ücretsiz Tablet Başvurusu Nasıl Yapılır?

Esra Erol eğitime destek olmak amacıyla ücretsiz tablet dağıtımı yapılacağını açıklamıştır. Tablet kampanyası başvuru formu ve SMS aracı ile gerçekleştirilecek. Bağışlar nasıl yapılacak belli oldu. ATV kanalında yapılan yayına göre; Türk Kızılay'ın işbirliği içinde devam eden kampanyaya "Esra yazıp 2868'e SMS gönderilerek katılım sağlanabilecek.

ücretsiz tablet kimlere dağıtılacak?

Yapılan açıklamaya göre SMS ücreti 10 TL olacak. Şu ana kadar kampanya ya gönderilen SMS toplamı 100.000 TL oldu. Toplanan yardımlar için tabletler Milli Eğitim Bakanlığı aracılığıyla okullarda yöneticilerin okul müdürlerinin belirlediği ihtiyaç sahibi kimselere öğrencilere verilecek. Ayrıca yardımlardan öğrencilere kırtasiye destekleri de verileceği ifade edildi.

Editör: TE Bilisim