Eski Cumhurbaşkanı Abdullah gül'ün büyük oğlu evlendi.11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün oğlu Ahmet Münir Gül dünya evine girdi işte ayrıntılar.

Düğüne eşleriyle birlikte katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu, gelin ile damadın nikah şahitliğini de yaptı. Geline evlilik cüzdanını veren Erdoğan, yeni evli çiftten üç çocuk istediğini belirterek,  klasik öğüdünü de yineledi.

Gül, Mart ayında eşi Hayrünnisa Gül ile Bursa’ya giderek Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi son sınıf öğrencisi Zehra Ayşe Karadere’yi oğlu Ahmet Münir’e istemişti. Bursa’da sesiz sade bir törenle yüzükler takılmıştı. Kızın babası aslen Kayserili olan ve Bursa’da tekstil işi ile uğraşan Abdullah Karadere. Ahmet Münir Gül ile Zehra Ayşe Karadere, Ankara’da öğrencilik yıllarında tanıştı.

Çiftin düğünü, bu akşam İstanbul’da WOW Oteli’nde yapıldı.

Düğüne bin 500 kişi davet edilmişti. Düğünün nikah şahitleri ise Erdoğan, Davutoğlu, Meclis Başkanı İsmet Sezgin oldu.

ÇİÇEK İSTEMEDİ

Gül’ün isteğiyle düğünde iki hassasiyete dikkat edildi. Birincisi, düğüne çiçek gönderilmesi istenmedi. Banka hesap numarası verilerek çiçek yerine Kayseri’deki Abdullah Gül Üniversitesi’nin ağaçlandırılması için bağış yapılabileceği belirtildi.

ŞEHİTLER NEDENİYLE EĞLENCE BÖLÜMÜ İPTAL EDİLDİ

İkincisi ise son günlerde şiddetlenen PKK terörü ve şehitlerin acısı nedeniyle düğünün eğlence bölümü iptal edildi.

Düğün; nikah ve yemek ve Kuran tilaveti ile sınırlı tutuldu. Eski Cumhurbaşkanı Gül’ün hassasiyeti çerçevesinde düğünün sade bir atmosfer içinde yapıldı.

DAMAT VE GELİNE ÖĞÜT

Milliyet’in aldığı bilgiye göre; Erdoğan, nikah kıyıldıktan sonra geline evlilik cüzdanını verdi. Cumhurbaşkanı, bu sırada halefi olduğu eski Cumhurbaşkanı ve siyasetteki kader arkadaşının oğlu ile gelinine, “Bu iki güzide evladımızdan üç tane çocuk bekliyorum. Bir olur garip olur, iki olur rakip olur, üç olur denge olur” diye seslendi. Erdoğan, nikahtan sonra düğünden ayrıldı. Davutoğlu ise yemek bitene kadar düğünde kaldı.

 CNNTURK