Başbakan Binali Yıldırım'dan önce Başbakanlık yapmış olan Ahmet Davutoğlu gerek halka hitabı, çalışmaları ve gösterdiği tavırlarından dolayı pek çok kişinin gönlünde taht kurmuş kişiler arasında bilinmekte olup eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun milletvekili adayı olup olmayacağı merak edilmekteydi.

Bugün sonunda konu hakkında eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan kamuoyuna önemli açıklamalar yapıldı. Peki şu anda Adalet ve Kalkınma Partisi AKP'nin Konya Milletvekili olarak bilinen Ahmet Davutoğlu yeniden milletvekili adayı olacak mı, olacak ise hangi ilden olacak, hangi partiler ile görüşme yapıyor? Tüm detayları siz değerli okurlarımız ile paylaşıyoruz.

DİĞER PARTİLER İLE ANLAŞMA YAPMAM

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yapılan açıklama da şu anda Adalet ve Kalkıma Partisi'nin 2. Genel Başkanı, 3. Başbakanı olarak bilinirken başka partiler ile siyasi görüşme yapmayacağını ve siyasi görüşme yapacak ise bunu sadece Adalet ve Kalkınma partisi ile yapacağını belirtti.

Adalet ve Kalkınma Partisi AKP'nin almış olduğu kararları onayladığını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisinin de adayı olduğunu belirtti. Yani Ahmet Davutoğlu Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklediğini belirtti. Bu açıklamalarından hariç olarak eski Başbakan Ahmet Davutoğlu 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan erken seçimlerde milletvekili olmayacağı da öğrenilmiş oldu.

Editör: TE Bilisim