Türkiye'nin kardeş ülkesi olarak bilinmekte ola Azerbaycan ile Ermenistan arasında yaklaşık olarak bir haftalık sürede askeri hareketlilik yaşanırken iki taraf arasında ki ilişkiler her geçen gün gerilmeye devam ediyor. Özellikle Rusya ile Amerika Birleşik Devletlerinin derin takibe aldığı konu için bugün Ermenistan cephesinden ateşkes çağrısı yapıldığı iddia edildi. Sosyal medya gündemine düşen haber ülke çapında geniş yankı uyandırırken resmi açıklama beklenmeye başladı ve gelen son bilgilere göre resmi duyurunun kamuoyuna paylaşıldığı belirtildi.

ERMENİSTAN: ATEŞKESE HAZIRIZ!

Sabah saatlerinde sosyal medyaya düşen haberlerden sonra kamuoyuna resmi açıklama yapıldeı ve gelen duyuruda Ermenistan, Minsk Grubu üçlüsü Rusya, ABD ve Fransa tarafından istenilen Ateşkes için hazır olduğu belirtildi. Peki Azerbaycan tarafından duyuru geldi mi? Azerbaycan ateşkes istiyor mu?

AZERBAYCAN ATEŞKES İSTİYOR MU?

Ermenistan tarafından yapılan duyuru da ateşkes için hazır oldukları belirtildi ancak Azerbaycan tarafından henüz resmi bir yanıt gelmemiş olup Rusya cephesinden Türkiye ile görüşmeler yapıldığı ve Azerbaycan'ın da konu hakkında çaıklama yapması istenmekte olduğu öğrenildi. Buna göre önümüzdeki birkaç saat içerisinde Azerbaycan İletişim Başkanlığından konu hakkında duyuru beklenmekte olup iki ülke de ateşkes isterse müzakerelerin yapılması ve askeri hareketliliğin sona erdirilmesi beklenmektedir. Gelişmeler geldikçe İşin Olsa ekibi olarak sizleri bilgilendireceğiz. Son dakika gelişmeleri için sosyal medya hesaplarından ve mobil uygulamalardan bizleri takip edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim