Azerbaycan ile Ermenistan arasında bilindiği üzere yıllardır süren anlaşmazlıklar devam ederken geçtiğimiz haftalarda beklenmeyen bir anda Ermenistan, Azerbaycan ordusuna ateş açtı ve iki ülke arasında savaş çıktı. Savaşın durması için devam eden çağrılar yeniden yanıt buldu ve iki ülke ateşkes için yeniden masaya oturdu. Buna göre 18 Ekim sabah saatleri itibari ile başlayacak olan ateşkese Ermenistan yine uymadı ve Azerbaycan kanadından konu hakkında resmi duyuru yapıldı. 

Azerbaycan: Köylerimize Saldırı Oldu

Azerbaycan ile Ermenistan arasında ki ateşkes 18 Ekim saat: 00.00 itibari ile başladı ancak gece yarısı Azerbaycan Savunma Bakanlığından resmi duyuru yapıldı ve daha önce Azerbaycan tarafından kurtarılan köylere havan, top mermisi ile Ermenistan cephesinden saldırı olduğu, ateşkes kurallarının yine ihlal edildiği belirtildi.

Ermenistan Yine İhlal Etti!

Rusya ve ABD'nin baskıları ile Ermenistan, Azerbaycan arasında süren savaşın durması için ateşkes istenmişti ve Rusya, Türkiye görüşmeleri de sürerken iki ülke geçitiğimiz hafta yine ateşkes için masaya oturmuşlardı. Ateşkesin imzalandığı Rusya tarafından da duyurulurken aynı günün yine gece saatlerinde Ermenistan tarafından Azerbaycan'a saldırı düzenlendi. Ermenistan'ın kural ihlallerine karşı nasıl bir önlem alınacağı bilinmemekte farklı ülkelerden Ermenistan'a sert cevapların verildiği de henüz görülmemekte pek çok ülkenin Ermenistan'ın yaptığı bu kurar tanımamazlığa karşı sessiz kaldığı bazı Arap ülkelerinin ise destek verdiği görülüyor.