Geçtiğimiz günlerde Milliyetçi Harekat Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından yapılan açıklama ile erken seçimin yapılması gerektiği fikri ortaya atılmış ve gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çevrilmişti. Türkiye erken seçime gidecek mi derken konu hakkında açıklama yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile erken seçime karar verdiklerin ve erken seçimin 24 Haziran 2018'de yapılacağı belirtilmiş ilgili oylama Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM tarafından yapılmış ve AKP, MHP, CHP'nin oyları ile erken seçime karar verilmişti. Peki erken seçim öncesi bedelli askerlik çıkar mı? Bedelli askerlik ne zaman çıkacak?

BEDELLİ ASKERLİK ÇIKACAK MI?

24 Haziran 2018 tarihi itibari ile Türkiye erken seçime gidiyor. Peki erken seçimin öncesinde bedelli askerlik çıkar mı? Buna göre hükümetin kararı bu konuda yapılan açıklamalara göre net gibi gözüküyor. Hükümet cephesinden yapılan açıklamalarda şuan ki ortamın uygun olmaması durumundan dolayı bedelli askerlik konusunun hükümetin gündeminde olmadığı belirtilmekteydi.

Yine binlerce aday hükümetten bedelli askerliğin çıkarılması müjdesini beklemektedir. Buna göre pek çok aday düzenini kurduğu ve askere gitmesi durumunda düzenlerinin bozulacağını belirtmekte olup bu sebepten dolayı askere gidemediğini ifade etmektedir. Yine hükümet cephesinden erken seçin öncesi bedelli askerlik konusunda açıklama yapılması beklenmektedir.