Emeklilik konusunda sevindirici haber bekleyenler için erken emekliliğe dair tüm detaylar haberimizde. Erken emekliliği bekleyen birçok vatandaş için gelen açıklamanın genel hatları 1999 ve öncesi sigortası olup 10 sene boyunca primini tamamlanmış vatandaşlar için erken emeklilik sinyalleri verildi. Erken emekliliği bekleyen vatandaşlarını heyecanlandıran habere dair ilginç gelişmeleri bildiren Takvim gazetesinin haberine dair gerçek detaylar.

Emeklilik yaşı ile yaşanılan belirsizliğin bir diğer konusu ise erken emekliliktir. Erken emekliliğe dair yapılan birçok haber detayı paylaşıldı. Türkiye vatandaşı olan milyonlarca çalışan vatandaş, konu ile ilgili net bilgi alma noktasında köreliyor. Her çalışanın meslek hayatının son hayali olan emeklilik dönemi için yaşanılan gelişmeler EYT hakikatinin yanında yer almıştır. EYT ’nin varlığının yanında Takvim gazetesi vatandaşları heyecanlandıracak iddialarda bulunmuş. Takvim gazetesinin iddiası 1999 ve öncesinde sigortası başlanan ve 10 yıllık tamamlamış olması gereken 3600 gün primini ödemiş olan vatandaşlar erken emekli olabilecek.

Erken Emeklilikte 3600 Gün Primin 1999 ve Öncesi İddiası

Devler 10 yıllık 3600 gün primini tamamlamış vatandaşını erken emeklilik fırsatı sunuyor. Erken emeklilik durumu meslekte yıpranma payı, askerli, doğum borçlanması gibi durumlarda yapılan uygulamalardandır. Vatandaş eğer kısmi emeklilik noktasını tercih ederse 9 Eylül 1999 ve öncesi sigortasında 15 yıllık emekliliğin geçerliliği için 3600 gün primi olan 10 yıllık bir çalışma süresini doldurması gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim