İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından güven masalarının oluşturulacağı ve buralarda istihdam etmek üzere kadın polis alımı yapılacağının duyurulması üzerine Polis Akademisi Başkanlığı tarafından ilan yayımlandı ve kadın polis alımının yapılacağı öğrenildi. Yayımlanan duyuruya göre güven masalarında görevlendirilmek üzere 3 bin önlisans ve lisans mezunu kadın polis alımı yapılacak. Kadın polis alımı ilanının yayımlanmasının üzerine pek çok erkek aday erkek polis alımının ne zaman yapılacağını ve erkek polis ilanının yayımlanma tarihini merak etmeye başladı. Peki erkek polis alımı ne zaman yapılacak, erkek polis ilanının yayımlanma tarihi belli oldu mu?

ERKEK POLİS ALIMI NE ZAMAN YAPILIR

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı tarafıdan erkek polis alımına yönelik her hangi bir bildiri yayımlanmadı. Ancak mevcut POMEM eğitimine giren adayların ortalama Ağustos ayında mezun olacağı düşünülürse ilgili erkek polis alımı ilanının Nisan ya da Mayıs ayı civarlarında yayımlanması beklenmektedir. Bu aralıklarda yapılacak olan ilana başvurular, mülakat, fiziki yeterlilik, sağlık kontrolleri ile birlikte adaylar Ağustos ayından sonra eğitimlere başlaması beklenmektedir.

Ancak alım ilanlarında Polis Akademisindeki eğitim görmekte olan aday sayısı da büyük önem taşımaktadır. Öyleki mevcutta eğitim gören adayların üzerine yeni adaylar geldiği gibi 3 bin kişilik kadın polislerde POMEM'de eğitim görülecektir. POMEM, PAEM'de doluluk oranının yüksek olması durumunda erkek polis alımları daha ileri ki aylarda yapılabilir.

Twitter Hesabımızı Takip Etmek İçin Buraya Tıklayınız

Editör: TE Bilisim