Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı' nda Emniyet Teşkilatının 174. Kuruluş Yıl Dönümü vasıtasıyla katıldığı törende konuştu. Burada yaptığı konuşmasında aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle andığını, yad ettiğini ifade eden Erdoğan; FETÖ ile mücadelede atılan adımlara ve Emniyet Teşkilatının FETÖ' den temizlenmesiyle alakalı yürütülen çalışmalara değindi. Burada yaptığı konuşmasında flaş bir açıklama daha gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurumların FETÖ' den tam anlamıyla temizlendiğini düşünmediğini söyledi. Yaptığı açıklamasında " Babaların, annelerin, eşlerin, arkadaşların ahlarını yerde bırakmadık. Şu anda cezaevlerinde 20 bin 226’sı hükümlü 10 bin 333’ü tutuklu olmak üzere, 30 559 FETÖ’cü bulunuyor. Tutuklu ve hükümlülerden 4 bin 446’sı da maalesef emniyet teşkilatımızın içinden çıkan hainlerdir. " dedi.
Sözlerinde hain terör örgütünün özel olarak hedef aldığı noktalar olduğunu ve bunlarla etkin bir biçimde mücadele edilerek, temizlik işlemlerinin yapıldığını vurgulayan Erdoğan " FETÖ’nün en çok önem verdiği yerler emniyet, ordu, yargı ve milli eğitimdi. FETÖ’yü Kurumlarımızdan hala tam olarak temizleyemediğimizi düşünüyorum. Bazıları gelip ağlıyorlar vesaire falan kusura bakmayın. Bu iş için hukuk içerisinde yargımız gereğini yapıyor. Ama şunu bir ilke olarak söylüyorum. Acırsak acınacak hale geliriz. " ifadelerini kullandı. Yapılan türlü saldırılar olduğunu ve bu saldırıların peşini bırakmayacaklarını söyleyerek " Ülkemize yapılan bu ihanetin peşini asla bırakmayacağız. Devletimizi bu melanetten tamamen kurtarana kadar bize durmak dinlenmek haramdır. Şehitlerimize ve canı pahasına istiklaline, istikbaline şahsımıza sahip çıkan milletimize polislerimize ancak bu şekilde layık olabileceğimize inanıyorum. " şeklinde konuştu.

EMNİYET TEŞKİLATINA TEŞEKKÜR ETTİ

Suçlularla mücadelede, sokakları, can ve mal güvenliğini sağlamada, hizmet etmede Emniyet Teşkilatı' nın ciddi bir emek sarfettiğini, çaba harcadığını bildiğini ve bu noktada onlara teşekkür ettiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin kendilerinden beklentisi olduğunu söyledi. Açıklamasında " Cumhurbaşkanı olarak daima yanınızda olduğumu bilmenizi isterim. Haydutlara, hırsızlara, katillere, uyuşturucu tüccarlarına, ahlaksızlara karşı korumak için gece gündüz yürüttüğünüz mücadelede sizlere başarılar diliyorum. " ifadelerini kullandı.