Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart 2019 yerel seçimleri nedeniyle Şırnak' a gitti. Burada yaptığı konuşmasında o ilçe için 10 bin kişilik bir müjde verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamarında terörün Şırnak' a neler yaptığını en iyi Şırnaklıların bildiğini, küçük yaştaki çocukların dağlara kaçırıldığını ifade ederek; Şırnak' ın yeniden kalkındırılması ve terörden temizlenmesi için atılan adımları gündeme getirdi.

Açıklamasında 10 bin kişilik stat müjdesini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan " Müjdelerim var size. Cizre stadyumu kullanılamaz durumda. İlçemize 10 bin seyirci kapasiteli bir stadyum yapmak için çalışmaları başlattık. Proje hazır, ihaleye hazırlanıyoruz. Sosyal yardımlarda Şırnaklı ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı 2,5 katrilyon liralık kaynakla destekledik. İkinci müjde, şehir hastanesi standardında 500 yataklı bölge hastanesi kazandırıyoruz. Arsa tahsisi çalışmaları sürüyor, en kısa sürede hizmete geçiyoruz. Bütün evlerinizi yakıp yıkmadılar mı? Tüneller açmadılar mı? Oyunları boza boza şehrimizi güzelleştirdik. " şeklinde konuştu.

TERÖR KONUSU

Şırnak' ın terörün zararlarını çok çektiğini, çocukların dağa kaçırılmasını, gözü yaşlı annelerin yaşlarının dindirilmesi noktasında yapılan çalışmalarını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan; bölge hastanesini de müjdeledi. Açıklamasında şehir hastanesi standartlarında hazırlanacak bölge hastanesinin müjdesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan; en kısa sürede bu hastanenin hizmete açılacağını, şuanda arsa tahsis çalışmalarının yürütüldüğünü vurguladı. Açıklamasında " Şırnak terörün neye mal olduğunu iyi bilir. Artık bu ülkenin de Şırnak'ın da terör örgütlerine kaptıracak tek bir evladı yoktur. 12-13-14 yaşındaki çocuklarını dağlara bu teröristler kaçırmadı mı? Bunlara bizim verecek çocuklarımız yok. Diyarbakır Belediyesi'nin önünde oturma eylemi yapan anneler Başbakan iken ziyarete geldiklerinde onların gözyaşlarını unutamıyorum. Artık bu ülkenin analarının terör örgütlerinin zulmü yüzünden gözlerinden tek bir yaş dökülmesine tahammülümüz kalmadı. " şeklinde söyledi.