Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart 2019 yerel seçimler kampanyalarını yürütmek ve halkla bir araya gelmek için Şanlıurfa' yı ziyaret etti. Burada yaptığı konuşmasında, önemli ifadeler kullandı. Erdoğan, partisinden ayrılanların tekrar partiye dönemeyeceklerine, Erdoğan hayatta olduğu sürece partiye geri gelme ihtimallerinin olmadığına değindi. Yaptığı açıklamasında şer odaklarının hizmetlere karşı olduğunu, tarıma ve çiftçiye yapılan yatırımları istemediklerini, elde edilen kazanımları görmezden geldiklerini ifade ederek; göndermeli açıklamalarda bulundu.

Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu' na göndermeli seçim konuşması

Partiden ayrılarak, seçimi kazandıktan sonra tekrar partiye döneriz gibi bir anlayışın olmadığını, Erdoğan hayatta olduğu sürece treni terk edenlerin, tekrar trene binme ihtimallerinin bulunmadığına yer verdi. Erdoğan açıklamasında " Bazı tezgahlara oyunlara gelmeyiniz. Neymiş beyefendi aday olmamış. Aday olmayınca ne dava var ne bir şey. Ne diyorlar, işte ben kazanınca tekrar AK Parti'ye geleceğim. Bu trenden ininler bir daha bu trene binemezler. Bu davada bu treni terk edenleri bu can bu tende oldukça bir daha biz bu trene kabul etmeyiz. Bu davada kimlerle bu yola çıktıysak bize ihanet etmediyse yola devam ederiz. " ifadelerini kullandı.

TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ AÇIKLAMALARI

Şer odakalrının ülke bütünlüğüne göz diktiklerini söyleyen Erdoğan, birilerinin Kürdistan sevdası olduğuna ve ülkeyi bölmeye çalıştığına yer verdi. Açıklamasında " Birileri ısrarla bölücülük fitnesini aramıza sokmaya ve büyütmeye çalışıyor. Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge var mı? Bu toprakları bölmeye kimsenin gücü yetmez. Öbürü ne diyor, bizim arkamızda YPG var, PKK var diyor. Bizim arkamızda da Şanlıurfa var, Allahımız var. Ne diyor 1 Temmuz'a kadar terörle mücadele yasasını çıkarırsanız savaş kapınızı çalar diyor. " şeklinde konuştu.