Engelliler Bir Günlük Asker Oldu

Sivas'ta 30 Engelli engeller haftası sebebi ile temsili olarak 1 günlük asker olmanın sevincini yaşadılar.

Sivas 5. Piyade Er Eğitim Turgut Komutanlığı'nda gerçekleşen bu etkilkikte engellerle üniformaları giydiler, komutanlar ve askerler yardımı ile eğitime tabi tutuldu. Yapılan eğitimden sonra engelli askerler için, sinema ve toplantı salonun'da yemin töreni düzenlendi. Düzenlenen yemin törenine Vali Alim Barut , Sivas Belediye Başkası Sami Aydın, 5. piyade Er Eğitim Tugut Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır ve askeri personel ve engellilerin ailesi katıldı. Tören İstiklal Marşı ve Saygı duruşu ile başladı ve 30 Engelli Silahları ve Türk Bayrağı koyarak ant içip asker oldular. Hatta bazı engelli askerlerin ellerine kına yakıldığı görüldü.

Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır yemin töreninde yaptığı konuşmada, Değerli Mehmetçikler üzerinizde taşıdığınız üniformalarınız ile birlikte yaşadığınız gurur, mutluluk ve sevincinizi çok yakında görmekteyiz. Bu sayede bu gün 5’inci Piyade Er Eğitim Tugayımızı ve bizleri şereflendirdiniz bir günde olsa bizlerle birlikte olduğunuz için hepinize şükranlarımı arz ederim. Sizleri aramızda görmekten büyük mutluluk duyduk. Engelli aileleride sanırım bu günü evlatlarının asker olduğu hatırlayarak hayatları boyunca bu anı hiç unutmayacaklar. Mehmetçiklerimizin yaşadığı Mutluluk, Heyecan ve Gurur gözlerindeki ışıltıdan kolaylıkla anlaşılıyor. Bugün yapılan tören onlar için çok önemmli ve değerli dahi olsa askerlik hizmetini yapmaya içlerindeki besledikleri vatan sevgisi ni göstermeye, millete ve vatana hizmet etmek için her türlü engeli kolaylıkla ortadan kaldırabileceklerini gösterdiler diye dile getirdi.

Yemin töreninden sonra engelli askerler aileleri ile birlikte yemek yedi. Yemek ten sonra ise askerlik eğitimlerini tamamlayan engelli askerler Terhis belgelerini aldılar.

Editör: TE Bilisim