Anadolu Ajansı tarafından gerçekleştirilen ve TÜİK tarafından 3 Aralık Salı günü açıklanacak olan kasım ayı enflasyon verilerine ilişkin beklenti anketi sonuçlandı. Birçok memur ve emeklinin gözü kulağı yıl sonu enflasyon rakamında olup açıklanacak olan kasım ayı enflasyon oranı 2020 yılında maaşlara yapılacak zam oranı için önemli bir değer taşıyor. Buna göre beklenti anketine göre kasım ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin TÜFE, yüzde 0,75 artmasını bekliyor.

TÜİK Yarın Kasım Ayı Enflasyonunu Açıklayacak

Kasım ayı enflasyon oranı 3 Aralık 2019 yani yarın TÜİK tarafında açıklanacak. AA tarafından yapılan beklenti anketine göre ise yarın açıklanacak rakamlara ilişkin tahminler ise şu şekilde.

Ankete göre, ekonomistlerin kasım ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 0,75 oldu. Ankete katılan ekonomistlerin kasım ayı için enflasyon beklentileri en düşük yüzde 0,24, en yüksek yüzde 0,96 aralığında yer aldı.Ekonomistlerin 2019 sonu enflasyon beklentisinin ortalaması ise yüzde 11,99 olarak belirlendi.

Yeni Yıl Zamları Ne Olacak?

SSK ve BAĞ-KUR’lu vatandaşlar gerçekleşen enflasyon oranı kadar zam alacak olup memur emeklisi vatandaşlar ise yüzde 4’lük zammın yanı sıra temmuz aralık ayında enflasyonun yüzde 5’i aşması durumunda aradaki fark kadar bir zam daha alacak. Bu sebeple yarın TÜİK tarafından açıklanacak olan enflasyon rakamı büyük bir önem taşıyor. Ay sonunda ise yeni yılda yapılacak zam oranları belli olacak.