Birçok çalışanın ve emeklinin merakla beklediği haberlerden biri de aralık ayı enflasyon oranının açıklanmasıydı. Bu açıklama sonrasında hem memur hem de emekliler için ocak ayında maaşlara yapılacak olan zam miktarı da belirlenmiş olacaktı. İşte TÜİK tarafından bugün açıklanan enflasyon oranına göre aralık ayı enflasyon oranı yüzde 0,74 olarak açıklandı. Buna göre memur maaş zamları da şu şekilde gerçekleşecek.

Enflasyon 0,74 Artış Gösterdi

TÜİK tarafından yapılan açıklamaya göreTÜFE'de (2003=100) 2019 yılı Aralık ayında bir önceki aya göre %0,74, bir önceki yılın Aralık ayına göre %11,84, bir önceki yılın aynı ayına göre %11,84 ve on iki aylık ortalamalara göre %15,18 artış gerçekleşti.

Memurlara Ne Kadar Zam Var?

Aralık ayı enflasyon oranının da açıklanması ile birlikte memur ve memur emeklisi maaşlarına yapılacak olan zam miktarı da belli oldu. Buna göre memurlar toplu sözleşme zammı olan yüzde 4’e ek olarak, yüzde 1,49 enflasyon farkının da eklenmesi iletoplamda yüzde 5,49’luk bir zam almış olacak. Temmuz’dan Aralık ayına kadar enflasyon toplamda yüzde 6,49 olarak hesaplanmış ve bunun yüzde 5’i aşan kısmı da yüzde 1,49, zamma fark olarak yansıdı. Memur ve memur emeklisi maaşlarına hakem kurulunun belirlediği zam miktarı yüzde 4 olarak yansıdı.

Bu bilgilere göre aralık ayı enflasyon oranının açıklanması ile birlikte toplamda maaşlara yüzde 5,49’luk bir zam yapılmış oldu.