Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri açık askeri personel pozisyonları için ön lisans, lisans mezunu astsubay ve subay alımı gerçekleştirdiği gibi yine en az lise mezunu yetiştirilmek üzere astsubay ile subay öğrencisi alımı gerçekleştirmektedir.

Türk Silahlı Kuvvetleri geçtiğimiz sene açılan Milli Savunma Üniversitesine çok sayıda en az lise mezunu yetiştirilmek üzere subay ve astsubay öğrencisi alımı gerçekleştirdi. Buna göre bu sene de toplam 9 bin 753 subay ile astsubay öğrencisi alımı yapılacak. Peki aranacak şartlar nedir, kimler başvuru yapabilir.

ALIM YAPAN KUVVET KOMUTANLIKLARI HANGİLERİDİR?

Milli Savunma Bakanlığı bünyesine bağlı bulunmakta olan Türk Silahlı Kuvvetlerinde görevlendirilecek subay ile astsubay öğrencileri bundan sonra Milli Savunma Üniversitesinde yetiştirilecek. Bu sene toplam 9 bin 753 subay ve astsubay alımı yapılacaktır. Peki hangi komutanlık kaç kişilik alım yapacak. Buna göre Hava Kuvvetleri Komutanlığı - 341 Subay Bin 899 Astsubay, Özel Kuvvetler Komutanlığı - 300 Subay, 600 Astsubay, Kara Kuvvetleri Komutanlığı - 2 Bin 427 Subay, 2 Bin 657 Astsubay, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı - 693 Subay ve 836 Astsubay alımı yapacaktır. Harp Okullarına erkek ve kadın öğrenci alımları yapılacak iken Astsubay Meslek Yüksek Okullarına sadece erkek öğrenci alımı yapılacaktır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Milli Savunma Üniversitesinde eğitilmek üzere en az lise mezunu 9 bin 753 subay ile astsubay öğrencisi alımı yapılacaktır. Peki kimler başvurabilir, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, En az lise mezunu olmak, Sicili temiz ya da belirli suçlardan fazla olmamak, Harp Okulları İçin 1998 ve sonrası doğumlu olmak, Astsubay MYO İçin 1997 ve sonrası doğumlu olmak, Boy - kilo orantılı olmak şartlarına adayların sahip olması gerekmektedir.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Milli Savunma Üniversitesine yetiştirilmek üzere toplam 9 bin 753 subay ile astsubay öğrencisi alımı gerçekleştirilecektir. Peki ilgili ilanlara nasıl başvuru yapılır? Adayların başvurusunu 15 Şubat 2018 tarihine kadar gerçekleştirmesi gerekmekte olup başvurular hakkında detayların içerdiği resmi bildiriyi aşağı bölüme sizler için ekliyoruz.

RESMİ BİLDİRİYİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim