İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü ihtiyaçlarına göre polis öğrencisi alımları gerçekleştirmektedir. Polis öğrencisi alımları Polis Meslek Yüksek Okulu PMYO, Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM ve Polis Amirleri Eğitim Merkezi PAEM aracılığı ile gerçekleştirilmektedir.

Buna göre Polis Akademisi Başkanlığı tarafından şu sıralar en çok beklenen ilan Polis Özel Harekat PÖH alımı oldu. Buna göre adaylar PÖH alımı ilanı bekliyor. Peki en az lise mezunu Polis Özel Harekat PÖH alımı ne zaman yapılacak? İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü ya da Polis Akademisi Başkanlığı tarafından duyuru yapıldı mı?

PÖH ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından bu sene için yayımlanan programa göre İşin Olsa ekibimizin yaptığı incelemede 10 bin 703 kişilik Polis Özel Harekat PÖH alımı yapmayı planladıkları öğrenildi. Peki en az lise mezunu Polis Özel Harekat PÖH alımı ne zaman yapılacak? Tarih duyurusu yapıldı mı?

Şu an için Emniyet Genel Müdürlüğü ile Polis Akademisi Başkanlığı tarafından henüz Polis Özel Harekat PÖH alımı tarihi duyurulmadı ancak alımların 21. dönem POMEM eğitimlerinin başlamasından sonra oluşacak olan doluluk oranlarının incelenmesi ve ardından yayımlanması bekleniyor. Yani önümüzdeki haftalarda ya da aylarda ilanların yayımlanacağı ön görülmektedir. Polis Özel Harekat PÖH alımı ilanı ya da duyurusu yapıldığı anda İşin Olsa ekibi olarak sizlere konu hakkında bilgi vereceğiz.

Editör: TE Bilisim