İçişleri Bakanlığı bünyesinde görevlerine devam etmekte olan Emniyet Genel Müdürlüğü açık pozisyonları için bilindiği üzere Polis Akademisi Başkanlığı ile öğrenci yetiştirmekte ve polis alımlarını gerçekleştirmektedir. Buna göre EGM'nin en dikkat çekici kadrosu Polis Özel Harekat PÖH sınıfı olarak bilinmektedir.

Emniyet Genel Müdürlüğü en az lise mezunu PÖH Polis Özel Harekat alımı ne zaman yapılacak konu hakkında tarih duyurusu yapıldı mı? İşin Olsa ekibi olarak PÖH Polis Özel Harekat alımları hakkında yayımlanmış olan tüm detayları sizler için paylaşıyoruz.

EN AZ LİSE MEZUNU ALIMI YAPILACAK MI?

Emniyet Genel Müdürlüğü bu sene Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM aracılığı ile PÖH Polis Özel Harekat alımı gerçekleştirecektir. Buna göre alımlara ön lisans ve lisans mezunları garanti başvuru yapabilecektir ancak büyük itimal ile lise mezunlarına da kadro ayrılacak ve ilan en az lise mezuniyeti seviyesinde çıkacaktır.

KPSS ŞARTI OLACAK MI? İLAN NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

Emniyet Genel Müdürlüğü bu sene PÖH Polis Özel Harekat alımı yapacak. Peki KPSS şartı olacak mı? Buna göre KPSS şartının olup olmaması EGM'nin elinde bir durumdur ancak büyük ihtimal ile KPSS şartı olmayacaktır. İlanların ise 21. dönem POMEM eğitimlerinin başlamasından sonra yayımlanması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim