İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunan ve faaliyetlerine devam etmekte olan Emniyet Genel Müdürlüğü açık pozisyonları için yıl içerisinde çok sayıda polis öğrencisi alımı gerçekleştirmektedir. EGM tarafından hazırlanan ve Polis Akademisi Başkanlığı tarafından ilan edilen bildirilere göre öğrenciler müracaatlarını gerçekleştirmekte olup en çok dikkat çeken ve başvurusu yapılan sınıf Polis Özel Harekettır.

Buna göre Polis Özel Harekat (PÖH) alımı ilanı en son 19. dönem POMEM kapsamında yapılmış olup bu dönem alımından sonra bir daha PÖH alımı yapılmadı. 20. dönem POMEM ve 21. dönem POMEM'e normal sınıflı polis memuru alımı gerçekleştirildi.

LİSE MEZUNU PÖH ALIMI

Emniyet Genel Müdürlüğünün ihtiyaçlarının karşılanması için Polis Özel Harekat (PÖH) alımının yapılması bekleniyor. Peki lise mezunu PÖH alınacak mı? PÖH alımları POMEM kapsamında yapılmaktadır. POMEM'e başvuru için adayların en az ön lisans mezunu olması gerekmektedir. Yani PÖH alımlarına en az ön lisans ve üzeri mezunlar garanti olarak başvuru yapabilecektir.

Fakat PÖH seçkin bir sınıf olduğu için daha fazla aday üzerinden araştırma yapılması ve en iyilerin seçilmesi için lise mezunlarının da PÖH alımına başvuru yapabilmeleri beklenmektedir. PÖH alımı tarihi henüz belirlenmemiştir.