Kamu kurumlarından personel alım ilanları yayımlaya devam ediyor. İŞKUR, çok sayıda askeri personel alımı yapacak. Bilindiği gibi Türkiye genelinde bir çok kamu kurumuna ait personel alım ilanları yayımlanmakta. Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı İŞKUR personel istihdamında çok sayıda alım ilanı yayımlayarak önemli bir görevi sürdürmekte. 11 Ağustos tarihi itibari ile 107 Bin'den fazla alım ilanından askeri kurumlara yapılacak olan alımları aktarıyoruz.

ASKERİ PERSONEL ALIMLARI;

Askeri kurumlardan Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, 6. Ana Tahliye ve İlgili Yük Taşıma İşçileri kurumu, Milli Savunma Bakanlığı Personel Daire Başkanlığına normal alımlar TMK ve engelli personel alımları kapsamında alımlar yapılacak. 3 Kuruma yapılacak alımlarda hangi başvuru şartları aranacak?

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne Büro Memuru ile Makine Teknolojisi Teknisyeni unvanlarında alımlar yapılacak. 2 pozisyondaki alımlarda engelli olan adaylar başvuru yapabilecekler. Teknik kadrodaki alımlara Makine Bakım Onarım ile Makine Teknolojisi bölümlerinden mezun olan adaylar başvuru yapabilecekler. Adayların 2016 -2018 EKPSS puan türlerinden puan almış olmaları gerekiyor. Büro Memuru alımlarında ise en az lise mezunu olmak yeterli olacak.

Milli Savunma Bakanlığı Veteriner hekim alımlarında ise Eğirdir Dağ Komanda Okulu ve Eğitim merkezi Komutanlığında görev almak üzere 3713 sayılı TMK kapsamında personeller alınacak. Adayların Veterinerlik Fakültesinden mezun olmaları gerekiyor.

En az lise mezunu olan adayların başvuru yapabileceği diğer alımlardan bir tanesi de Diğer Tahmil-Tahliye Ve İlgili Yük Taşıma İşçileri pozisyonu olmakta. Adaylar işe alınacak olan 1 kişilik personelin 3 ay deneme süreli çalıştırılacağı belirtilmekte. MSB Marangoz ile Oto döşemeci kadrolarında başvuru yapabilmeleri için Ağaç İşleri, Ahşap Teknolojisi, Mobilya ve Dekorasyon bölümlerinden mezun olan adaylar Marangoz alımlarına başvuru yapabilecek. oto döşemeci başvurularında ise en az lise mezunu olmak yeterli olacak.

İlanlara erişmek için İŞKUR portal sistemine giriş yapmak ardından arama ekranında iş yeri türüne kamu yazarak aratmak gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim