Milli Savunma Bakanlığına bağlanan Türk Silahlı Kuvvetlerine artık astsubay öğrencileri Milli Savunma Üniversitesi bünyesinden yetiştirilecektir. Milli Savunma Üniversitesi her sene astsubay öğrencisi alımı gerçekleştirecek olup bu sene de toplam 5 bin 992 kişilik astsubay alımı yapılıyor.

Buna göre Milli Savunma Üniversitesi tarafından hazırlanan astsubay alımı ilanı geçtiğimiz haftalarda kamuoyuna duyuruldu ve başvurular da başladı. Buna göre Türk Silahlı Kuvvetleri ile tüm kuvvet komutanlıkları kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere 5 bin 992 astsubay alımı yapacaktır. Peki hangi kuvvet komutanlıkları alım yapıyor ve detaylar nedir?

ASTSUBAY ALIMI DETAYLARI NEDİR?

Milli Savunma Bakanlığına bağlı Türk Silahlı Kuvvetleri, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Özel Kara Kuvvetler Komutanlığı en az lise mezunu  5 bin 992 astsubay alımı gerçekleştirecektir. Hava Kuvvetleri Komutanlığı -  Bin 899 Astsubay, Özel Kuvvetler Komutanlığı - 600 Astsubay, Kara Kuvvetleri Komutanlığı - 2 Bin 657 Astsubay, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı - 836 Astsubay öğrencisi alımı gerçekleştirecektir. Peki alıma başvurular nasıl yapılacak, kimler müracaat edebilir, başvuru tarihleri nedir?

ARANACAK ŞARTLAR VE BAŞVURU DETAYLAR!

Milli Savunma Bakanlığına bağlı Türk Silahlı Kuvvetleri, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Özel Kara Kuvvetler Komutanlığı 5 bin 992 astsubay alımı yapacak. Peki aranacak şartlar nedir? Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, En az lise mezunu olmak, Sicili temiz ya da belirli suçlardan fazla olmamak, Astsubay MYO İçin 1997 ve sonrası doğumlu olmak, Boy - kilo orantılı olmak şartı aranmaktadır. Bu şartlara sahip adayalr başvurularını 15 Şubat 2018 tarihine kadar gerçekleştirebilir.

RESMİ BİLDİRİYİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim