Bir süredir görev ile operasyon faaliyetlerini Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde devam ettirmekte olan Türk Silahlı Kuvvetleri subay ile astsubay öğrencilerini artık Milli Savunma Üniversitesi aracılığı ile gerçekleştirecektir. Buna göre Türk Silahlı Kuvvetleri geçtiğimiz sene 5 bin civarı subay ile astsubay öğrencisi alımı gerçekleştirmişti.

Milli Savunma Üniversitesi bünyesinde yetiştirilmek üzere bu sene Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı kuvvet komutanlıkları en az lise mezunu 9 bin 753 kadın ve erkek subay ile astsubay alımı yapıyor. Peki TSK subay ile astsubay alımına kimler başvurabilir, TSK astsubay ile subay alımında aranacak şartlar nelerdir?

ALIM YAPAN KUVVET KOMUTANLIKLARI HANGİLERİDİR?

Milli Savunma Bakanlığı bünyesine bağlı bulunmakta olan Türk Silahlı Kuvvetlerinde görevlendirilecek subay ile astsubay öğrencileri bundan sonra Milli Savunma Üniversitesinde yetiştirilecek. Bu sene toplam 9 bin 753 subay ve astsubay alımı yapılacaktır. Peki hangi komutanlık kaç kişilik alım yapacak. Buna göre Hava Kuvvetleri Komutanlığı - 341 Subay Bin 899 Astsubay, Özel Kuvvetler Komutanlığı - 300 Subay, 600 Astsubay, Kara Kuvvetleri Komutanlığı - 2 Bin 427 Subay, 2 Bin 657 Astsubay, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı - 693 Subay ve 836 Astsubay alımı yapacaktır. Harp Okullarına erkek ve kadın öğrenci alımları yapılacak iken Astsubay Meslek Yüksek Okullarına sadece erkek öğrenci alımı yapılacaktır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Milli Savunma Üniversitesinde eğitilmek üzere en az lise mezunu 9 bin 753 subay ile astsubay öğrencisi alımı yapılacaktır. Peki kimler başvurabilir, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, En az lise mezunu olmak, Sicili temiz ya da belirli suçlardan fazla olmamak, Harp Okulları İçin 1998 ve sonrası doğumlu olmak, Astsubay MYO İçin 1997 ve sonrası doğumlu olmak, Boy - kilo orantılı olmak şartlarına adayların sahip olması gerekmektedir.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Milli Savunma Üniversitesi Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı Kara Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri ve Özel Kuvvetler Komutanlığı en az lise mezunu 9 bin 753 erkek ile kadın subay öğrencisi alımı yapacaktır. Peki başvurular nasıl yapılacak? Müracaatlar 15 Şubat 2018 tarihine kadar devam edecek olup tüm detaylar aşağıdaki linkte sunulmuştur.

RESMİ BİLDİRİYİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim